Домейнът е вашата идентичност в Интернет.

Всъщност всеки мисли, че сайтът е неговата идентичност, но без предварително да сте си закупили подходящото име (домейн), няма как да имате сайт.

Това, с което можем да помогнем, е да дадем съвет какво име да си изберете, да го регистрираме на ваше име и в последствие да се грижим да го подновяваме всяка година, за да си остане ваш. Нашата практика показва, че клиентите неглижират напомнителните имейли от регистраторите, които идват два месеца преди датата на подновяването (“Има време, ще го платя”) и после се чудят защо сайтът е спрял да се отваря или защо има проблем с имейлите.

Първо трябва да сте наясно какво име ви трябва. Има много видове домейни, най-популярните са .com, .net, .org, .biz, .info, .eu и така нататък. Всеки вид би трябвало да се използва по предназначение. Например .com е за най-обща употреба, .net е за организации, които се занимават с мрежови и Интернет услуги, .org е за организации с нестопанска цел, Не е правилно транспортна фирма като “Гайдаров 95” да има домейн gaidarov.net.

След като сте си избрали правилното име трябва да се провери дали е свободно за регистрация. Ако не е, може да се ориентирате към домейн, който е от категорията на така наречените country level domains. За България това е .bg, за Европейския съюз е .eu.

Тъй като сме убедени, че правилният избор на домейн е от изключително значение за имиджа на всяка компания, ще се радваме да се свържете с нас или да ни пишете за абсолютно безплатна консултация.