Ако сте сред малцината щастливци, които никога не са губили информацията си (или поне част от нея), бързайте да си купите билет от лотарията или пуснете тото, защото сте огромен късметлия.

За голямо съжаление на потребителите няма абсолютно надеждни носители на информация. Твърдите дискове на компютрите отказват да работят, оптичните носители остаряват и се лющят, преносимите твърди дискове по идея са за пренос, а не за съхранение на информация, дори скъпите корпоративни решения като лентови устройства остаряват и се повреждат. Затова е от критично значение важната информация да се съхранява на поне две места. Но практиката показва, че повечето хора и фирми се замислят по въпроса едва когато изгубят ценна информация, чието възстановяване, ако изобщо е възможно, става бавно и струва много (ама наистина много).

От 2013 година предлагаме на своите клиенти да съхраняваме ценната им информация на нашите надеждни сървъри. При това цените започват от 3 лева на месец (ако информацията е до 50 GB).

Какво представлява услугата?

Вече ни се довериха повече от 50 компании и няколко десетки частни лица.